5
(40)

Tort sarlota cu ananas si cocos by Simona Callas charlotte diplomat mousse fara gelatina entremet capsune fructe de padure zmeura gem jeleu fara coacere cuptor piscoturi de casa cum se fac piscoturile reteta prajitura fructe tropicale exotice

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Tort sarlota cu ananas si cocos by Simona Callas

Tort sarlota cu ananas si cocos by Simona Callas

 

Pentru această minunăţie de tort am făcut pişcoturi de casă. Iniţial am ezitat – nu de teamă (am mai făcut pişcoturi şi ştiam tehnica), ci mai degrabă din comoditate; dar am vrut neapărat să fac un tort de forma asta, aşa că m-am înarmat cu răbdare. Iar rezultatul îl vedeţi 🙂

În afară de pişcoturi, a mai trebuit să-mi pregătesc un şablon şi o fomă. De şablon am avut nevoie, pentru a modela pişcoturile în aşa fel încât să se aşeze uşor răsucite pe tort, iar de formă am avut nevoie pentru a putea aşeza blatul din pişcoturi în aşa fel încât să arate ca un trunchi de con. În locul formei din carton pe care am improvizat-o eu, puteţi folosi o vază sau un ghiveci, de forma aceasta. Şablonul îl voi pune pe grupul SimonaCallas Grup Oficial, îl veţi putea descărca de acolo.

Am ales ca arome cocosul şi ananasul. Pata de culoare a fost gemul de căpşune – puteţi să folosiţi orice alt gem de fructe roşii acrişoare (zmeură, merişoare, coacăze, vişine etc).

În mousse-ul de cocos am pus ciocolată albă cu cocos, se găseşte la hypermarket (Kaufland, Lidl, Auchan etc). Puteţi folosi ciocolată albă simplă şi adăugaţi fulgi de cocos, e acelaşi lucru, doar că ciocolata cu cocos are aromă mai puternică, probabil conţine şi esenţă de cocos.

***

Smântâna de cocos este din conservă de metal, care de asemenea se găseşte la hypermarket. Găsiţi detalii aici – link.

În mousse-ul de ananas am pus o pastă de ananas, foarte aromată, care se poate cumpăra online. Se poate folosi şi gem de ananas, pe care îl găsiţi la hypermarket (sau îl puteţi prepara acasă).

În sfârşit, cine nu are răbdare să prepare pişcoturi şi să decupeze şablonul, poate să facă acet tort în formă clasică, utilizând pişcoturi din comerţ, dar atenţie, acelea trebuie neapărat însiropate, căci sunt foarte uscate.

Din această reţetă se obţine un tort de cca 1,2 kg, diametru la bază de 15 cm, diametrul de sus 11 cm şi înălţime de 14 cm. Dacă folosiţi formă clasică rotundă, aceasta va avea diametrul de 20 cm şi înălţimea de -5-6 cm.

Tort sarlota cu ananas si cocos by Simona Callas

Ingrediente Tort sarlota cu ananas si cocos by Simona Callas

Piscoturi de casă

  • 3 albuşuri
  • ¼ lgţ sare
  • 100 g zahăr tos
  • 3 gălbenuşuri www.simonacallas.com
  • 1 lgţ extract de vanilie
  • 95 g făină

 

Mousse cocos

  • 125 g mascarpone rece
  • 100 g smantana de cocos rece
  • 35 g zahăr pudră www.simonacallas.com
  • 120 g ciocolată albă cu cocos, topită
  • 100 g frişcă bătută lejer

 

Mousse ananas

  • 75 g mascarpone
  • 25 g zahăr pudră www.simonacallas.com
  • 100 g ciocolată albă
  • 100 g pastă de ananas (sau gem)
  • 100 g frişcă bătută

 

Stratul roşu

  • 50 g gem de căpşune

 

Preparare Tort sarlota cu ananas si cocos by Simona Callas

Detaliile de preparare le găsiţi în clipul de mai jos.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.

 

 

 

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?