Cosulete aperitiv cu somon afumat si crema de branza aperitiv cu peste 

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE. NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta pe reţelele sociale sau e-mail, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Cosulete aperitiv cu somon afumat si crema de branza

Aperitivul, acest preludiu al oricărui ospăţ care se respectă, este, după părerea mea, la fel de important ca oricare dintre felurile de mâncare pe care le ştim ori ni le putem imagina. Conţine, în proporţii optime, proteine, glucide şi lipide, şi chiar dacă este vegetarian se poate alcătui în aşa fel încât să ofere organismului toată gama de nutrienţi necesari. 
Cosulete aperitiv cu somon afumat si crema de branza

Aperitivul pe care îl propun conţine o brânză rafinată, măsline şi somon afumat – un trio care, augmentat cu ulei de măsline şi cu ierburi aromatice, răsfaţă papilele gustative într-un mod inedit şi generos.
A L B

Cosulete aperitiv cu somon afumat si crema de branza 1

Ingrediente Cosulete aperitiv cu somon afumat si crema de branza

 
Pentru aluat:
1 ou
2 linguri ulei de măsline
3 linguri apă
150 g făină
un praf de sare
½ linguriţă praf de copt
 
Pentru umplutură:
150 g brânză ricotta (sau orice altă brânză cremoasă)
2-3 linguri ulei de măsline
câteva măsline fără sâmburi
1 lingură suc de lămâie
ierburi aromatice: mărar, busuioc, chives
sare şi piper
150 g filé de somon afumat (felii subţiri)
 

 Cosulete aperitiv cu somon afumat si crema de branza

Cosulete aperitiv cu somon afumat si crema de branza 2

Mod de preparare Cosulete aperitiv cu somon afumat si crema de branza

 
Se amestecă oul cu uleiul, apa şi sarea. Se adaugă făina cernută cu praful de copt. Se frământă un aluat tare şi elastic, care se lasă la rece 30 minute. Apoi se întinde o foaie de 2-3 mm grosime (dacă este necesar, se mai presară făină pe planşetă). Se decupează cu un decupător în formă de floare şi se coc în tava pentru brioşe, la foc mediu, timp de 15-20 minute. 
 
Se pun în blender crema de brânză, 2-3 linguri ulei de măsline, măslinele, sucul de lămâie, mărarul, frunzele de busuioc şi de chives, un praf de sare şi piper. Se obţine o pastă care se aşează în coşuleţele din aluat. Se decorează cu felii de somon afumat şi verdeaţă.
Vă invit să dati Like şi să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări şi vă pot oferi sfaturi culinare.

Cosulete aperitiv cu somon afumat si crema de branza

Cosulete aperitiv cu somon afumat si crema de branza 3

Cosulete aperitiv cu somon afumat si crema de branza 

 

 
 
 

 

Print Friendly, PDF & Email