5
(18)

Cosulete aperitiv cu somon afumat si crema de branza aperitiv cu peste 

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Cosulete aperitiv cu somon afumat si crema de branza by Simona Callas

Aperitivul, acest preludiu al oricărui ospăţ care se respectă, este, după părerea mea, la fel de important ca oricare dintre felurile de mâncare pe care le ştim ori ni le putem imagina. Conţine, în proporţii optime, proteine, glucide şi lipide, şi chiar dacă este vegetarian se poate alcătui în aşa fel încât să ofere organismului toată gama de nutrienţi necesari. 

Aperitivul pe care îl propun conţine o brânză rafinată, măsline şi somon afumat – un trio care, augmentat cu ulei de măsline şi cu ierburi aromatice, răsfaţă papilele gustative într-un mod inedit şi generos.A L B

Cosulete aperitiv cu somon afumat si crema de branza 1

Ingrediente Cosulete aperitiv cu somon afumat si crema de branza by Simona Callas

 
Pentru aluat:
1 ou
2 linguri ulei de măsline
3 linguri apă
150 g făină www.simonacallas.com
un praf de sare
½ linguriţă praf de copt
 
Pentru umplutură:
150 g brânză ricotta (sau orice altă brânză cremoasă)
2-3 linguri ulei de măsline
câteva măsline fără sâmburi
1 lingură suc de lămâie www.simonacallas.com
ierburi aromatice: mărar, busuioc, chives
sare şi piper
150 g filé de somon afumat (felii subţiri)
 

***

Cosulete aperitiv cu somon afumat si crema de branza 2

Mod de preparare Cosulete aperitiv cu somon afumat si crema de branza by Simona Callas

 
Se amestecă oul cu uleiul, apa şi sarea. Se adaugă făina cernută cu praful de copt. Se frământă un aluat tare şi elastic, care se lasă la rece 30 minute. www.simonacallas.com Apoi se întinde o foaie de 2-3 mm grosime (dacă este necesar, se mai presară făină pe planşetă). Se decupează cu un decupător în formă de floare şi se coc în tava pentru brioşe, la foc mediu, timp de 15-20 minute. 

 ***

Se pun în blender crema de brânză, 2-3 linguri ulei de măsline, măslinele, sucul de lămâie, mărarul, frunzele de busuioc şi de chives, un praf de sare şi piper. www.simonacallas.com Se obţine o pastă care se aşează în coşuleţele din aluat. Se decorează cu felii de somon afumat şi verdeaţă.
Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să daţi Like şi să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante.
Cosulete aperitiv cu somon afumat si crema de branza 3

Aperitivul, acest preludiu al oricărui ospăţ care se respectă, este, după părerea mea, la fel de important ca oricare dintre felurile de mâncare pe care le ştim ori ni le putem imagina. Conţine, în proporţii optime, proteine, glucide şi lipide, şi chiar dacă este vegetarian se poate alcătui în aşa fel încât să ofere organismului toată gama de nutrienţi necesari. 

Aperitivul pe care îl propun conţine o brânză rafinată, măsline şi somon afumat – un trio care, augmentat cu ulei de măsline şi cu ierburi aromatice, răsfaţă papilele gustative într-un mod inedit şi generos.

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?