5
(66)

Prajitura Comandor cu ciocolata si frisca reteta prajitura de cofetarie prajitura de casa tort insiropat crema de ciocolata retete prajituri usoare simple delicioase rapide pandispan pufos cu cacao

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Prajitura Comandor cu ciocolata si frisca – by Simona Callas

Această Prajitura Comandor cu ciocolata si frisca e, pe cât de aspectuoasă şi impresionantă, pe atât de usor de preparat. Un blat pandişpan cu cacao, însiropat, frişcă şi glazură de ciocolată – doar atât conţine, dar e delicioasă. Poate fi preparată şi sub formă de tort, deşi porţiile dreptunghiulare care reproduc forma epoleţilor militari şi cele trei stele plus ancora punctează corespunzător şi justifică numele acestei prăjituri. ciocolata

După succesul pe care l-a avut Prăjitura Margot, iată că vin cu o nouă creaţie originală. Prăjitura pe care v-o propun astăzi şi pe care am conceput-o pornind de la ingrediente simple, se încadrează la categoria „prăjituri de cofetărie” care însă pot fi preparate şi în casă fără prea mare efort şi fără ustensile speciale.

Prajitura Comandor cu ciocolata si frisca 2

Ingrediente Prajitura Comandor cu ciocolata si frisca – by Simona Callas

(pentru 10 porţii a circa 140 g fiecare)

 

Blat pandişpan cu cacao

  • 4 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 4 linguri făină www.simonacallas.com
  • 2 linguri cacao
  • 1 linguriţă extract de vanilie

 

Sirop de rom

  • 450 ml apă
  • 150 g zahăr tos
  • 50 ml rom brun (sau 1 lingură esenţă de rom)

 

Crema de frisca

  • 400 g frişcă bătută şi îndulcită
  • 1 lingură cacao www.simonacallas.com

Glazura de ciocolata

  • 75 g ciocolată amăruie
  • 125 g smântână pentru frişcă
  • 1 lingură rasă zahăr www.simonacallas.com

***Prajitura Comandor cu ciocolata si frisca 3

Preparare Prajitura Comandor cu ciocolata si frisca – by Simona Callas

Blatul se prepară ca aici (link). Eu l-am copt într-o tavă pătrată cu latura de 17 cm. După ce s-a răcit, l-am tăiat în 3 felii orizontale.

Pandispan pufos cu cacao

Pentru sirop, se fierb apa cu zahărul, apoi se adaugă romul şi se lasă să se răcească.

Pentru umplutură, frişca bătută se împarte în două părţi egale. Jumătate se lasă ca atare, iar cealaltă jumătate se amestecă cu cacao (se utilizează o spatulă, nu mixerul). www.simonacallas.com

Se asamblează prăjitura. Se aşază pe un platou pima foaie de blat, se însiropează bine cu 1/3 din sirop, se întinde frişca cu cacao; se acoperă cu a doua foaie de blat, care de asemenea se însiropează cu 1/3 din sirop, deasupra se întinde frişca simplă; se acoperă cu ultima foaie de blat care se însiropează cu siropul rămas. Se dă la rece până se pregăteşte glazura.

***

Prajitura de cofetarie

Pentru glazură, smântâna se înfierbântă, se toarnă peste ciocolata mărunţită; se aşteaptă 1 minut şi apoi se amestecă cu un tel în formă de pară, până când se dizolvă ciocolata şi se obţine un amestec omogen. Se pune la rece până se întăreşte glazura suficient cât să poată fi întinsă pe prăjitură fără să curgă. www.simonacallas.com Se nivelează (pentru a obţine acele dungi eu am folosit un cuţit zimtat) şi se dă prăjitura la rece. Pentru a o porţiona mai uşor, se înmoaie de fiecare dată cuţitul în apă fierbinte. 

Pentru decor, am folosit steluţe din zahăr cumpărate de la hypermarket. Ancorele le-am făcut din ciocolată albă topită, pe care am pus-o într-un cornet din hârtie de copt şi am desenat pe o folie din plastic transparentă, sub care am pus un şablon desenat. Folia cu ancorele din ciocolată am pus-o la rece, ca să pot desprinde formele fără să se rupă şi să le pot aşeza pe prăjitură. www.simonacallas.com

***

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.

 

Prajitura Comandor cu ciocolata si frisca 4

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?