5
(4)

Tort Medovik cu fructe exotice reteta jeleu fructul pasiunii crema de cocos crema de limete reteta Tort Medovik cu fructe tropicale maracuja cake tort medovik cu ciocolata foi cu miere prajitura Medovik cu ciocolata tort rusesc foi cu miere prajitura cu miere Medovik tort reteta prajitura medovik cu fructe medovik reteta cu fructe chocolate medovik recipe passionfruit key lime coconut cake tort Medovik cu crema de ciocolata tort Spartan tort Marlenka 

Tort Medovik cu fructe exotice

Pentru acest tort am folosit arome exotice, care se potrivesc de minune: fructul pasiunii (maracuja), cocos si limete. In plus, contine miere si ciocolata alba, care potenteaza savoarea acestui desert minunat.

Foile cu miere, insertiile de maracuja, ganache-ul pentru crema de interior si curdul de limete pentru crema de exterior trebuiesc facuta cu cel putin o zi inainte. Pasta de cocos pe care am pus-o in crema se gaseste de cumparat la magazine online, este ca un gem si are aroma puternica de cocos. Pectina poate fi inlocuita cu gelfix, este o pudra care se gaseste la toate hypermarketurile, ajuta la inchegarea mai rapida si mai puternica a oricarui gem sau jeleu de fructe.

Pentru crema cu smantana, recomand sa cautati smantana maturata cu un procent cat mai mare de grasime – minim 35%. Eu nu am gasit de data aceasta, si am folosi smantana cu 32% grasime, iar crema a iesit mai moale; iar pentru a putea sa tai tortul frumos, a trebuit sa il congelez pentru 30 minute. Pare rgeu de crezut, dar 3 procente chiar au contat in acest caz. Atentie, smantana maturata este acrisoara, e diferita fata de smantana pentru frisca.

In final, tortul a iesit absolut delicios, cuceritor si a avut 2 kilograme. Va recomand cu multa caldura sa il incercati. E fin, gustos, dulce-acrisor si plin de arome.

Tort Medovik cu fructe exotice

 

Ingrediente Tort Medovik cu fructe exotice

 

Foi cu miere

  • 2 oua mari (cca 120 g fara coaja)
  • 90 g miere
  • 60 g zahar alb tos
  • 100 g unt www.simonacallas.com
  • 6 g (1 lingurita) bicarbonat de sodiu alimentar
  • 400 g faina alba 000

 

Insertie de fructul pasiunii

  • 200 g pulpa de fructul pasiunii
  • 150 g zahar tos www.simonacallas.com
  • 1 lingurita pectina (sau 2 lingurite Gefix)
  • 30 ml suc de lamaie
  • 12 g gelatina pudra +50 ml apa rece

 

Crema pentru interior

  • 200 g ciocolata alba, tocata
  • 350 g frisca lichida rece www.simonacallas.com
  • 350 g smantana fermentata cu 35% grasime
  • 50 g pasta de cocos

Tort Medovik cu fructe exotice

Curd de limete

  • 100 g suc de limete
  • 75 g zahar tos www.simonacallas.com
  • ½ lingurita pectina (sau 1 lingurita gelfix)
  • 1 lingurita coaja de limete
  • 1 ou intreg
  • 50 g unt rece, tocat cubulete

 

Crema exterior

  • 100 g ciocolata alba
  • 200 g unt cu 82% grasime, la temperatura camerei
  • 50 g zahar pudra www.simonacallas.com
  • 120 g curd de limete
  • un strop colorant natural verde

Tort Medovik cu fructe exotice

 

Preparare Tort Medovik cu fructe exotice

 

Preparare foi cu miere

Reteta este cea pe care am folosit-o si la Tortul Medovik cu afine si citrice. Mierea, zaharul si untul se pun intr-o craticioara, pe foc mic, pana cand se topesc si incep sa fiarba. Se adauga bicarbonatul si se mai tin 1-2 minute pe foc. Se va forma o spuma. Se amesteca constant. www.simonacallas.com De data aceasta eu am lasat mai putin pe foc, ca sa obtin foile mai deschise la culoare. Daca va plac mai caramelizate, lasati compozitia pe foc pana cand se inchide la culoare. Apoi se ia vasul de pe foc si se lasa cateva minute, sa se racoreasca.

Ouale se bat separat intr-un castron, apoi se adauga in compozitie, in fir subtire, amestecand energic, ca sa se omogenizeze repede si sa nu se coaca ouale. La final se adauga faina. Se framanta bine, sa se incorporeze. Aluatul pentru foi este moale dar nelipicios. Nu mai adaugati faina, caci va afecta fragezimea foilor. www.simonacallas.com

prajitura cu foi cu miere cocos fructul pasiunii limete coconut cake passionfruit cake key lime cake

Se imparte aluatul in 8 portii egale (90 g fiecare). Fiecare portie se intinde pe o foaie de copt, in forma unui disc cu diametrul de 16 cm. Gasiti detalii si imagini aici (link).

Hartia de copt cu discul de aluat se transfera in tava de aragaz si se coace in cuptorul incins la 170 de grade, cu caldura de jos si de sus, pentru 5-6 minute. www.simonacallas.com Puneti timerul la 5 minute, ca sa nu uitati de foaia din cuptor, si in timp ce se coace, pregatiti foile urmatoare.

Dupa ce se coc toate foile si se racesc de tot, se pot pune unele peste altele si se impacheteaza in folie alimentara. Se pot pastra astfel, la racoare, timp de cateva saptamani. Aceste foi sunt ca niste biscuiti si se comporta ca atare, avand termen de valabilitate indelungat.

Montare Tort Medovik cu fructe exotice

Tort Medovik cu fructe exotice

 

Preparare insertii de fructul pasiunii

Gelatina se hidrateaza in apa rece. Pulpa de fructul pasiunii si sucul de lamaie se pun intr-o craticioara, la foc mic. Zaharul se amesteca cu pectina (sau cu gelfix) si se adauga in craticioara, amestecand cu un tel mic in forma de para. www.simonacallas.com Se fierbe totul, amestecand incontinuu, pana cand incepe sa se lege. Apoi se ia vasul de pe foc si se lasa sa se racoreasca vreo cateva minute. Se adauga gelatina hidratata si se omogenizeaza.

Se pregatesc 3 inele din inox cu diametrul de 13,5 cm, care se imbraca la baza cu folie alimentara. In fiecare inel se toarna 120 g de compozitie si se introduc in congelator pentru cateva ore (sau peste noapte). Aveti grija sa fie asezate perfect orizontal, caci fiind putina compizitie, chiar si un grad de inclinatie se va cunoaste in rezultatul final.

Tort Medovik cu fructe exotice

Preparare crema pentru interior

Ciocolata se pune intr-un bol incapator. 100 g frisca lichida se infierbanta si se toarna peste ciocolata. www.simonacallas.com Se lasa 1 minut sa se inmoaie ciocolata, apoi se amesteca cu un tel mic. Dupa ce s-a omogenizat, se toarna 100 g frisca lichida rece. Se omogenizeaza bine si se da la frigider peste noapte.

A doua zi, se pun in bolul mixerului ganache-ul, restul de 150 g frisca lichida si smantana. Toate trebuie sa fie reci. Se mixeaza, la inceput cu viteza mica, apoi se creste pana la viteza maxima. In cateva minute vom obtine o crema fina, spumoasa si bine legata. www.simonacallas.com Se adauga pasta de cocos si se mai mixeaza de cateva ori, pana se omogenizeaza.

prajitura cu foi cu miere cocos fructul pasiunii limete coconut cake passionfruit cake key lime cake

Preparare curd de limete

Oul se freaca spuma cu o lingura de zahar. Sucul de limete si coaja se infierbanta, apoi se toarna in fir subtire peste crema de ou, amestecabd energic. Restul de zahar se amesteca cu pectina si se adauga in compozitie. www.simonacallas.com Se fierbe totul la foc mic, amestecand incontinuu, pana se leaga. Apoi se ia de pe foc, se adauga untul si se omogenizeaza, se transfera intr-un bol curat si uscat si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, se pune in frigider peste noapte. Nu se acopera.

prajitura cu foi cu miere cocos fructul pasiunii limete coconut cake passionfruit cake key lime cake

Montare Tort Medovik cu fructe exotice

Pe planseta se asaza primul blat. Peste el se pun 100 g crema si se niveleaza. Se acopera cu cel de-al doilea blat. www.simonacallas.com Se unge cu putina crema, se asaza un disc de insertie, se unge cu putina crema si se lipeste cel de-al treilea blat.  Se continua astfel pana la ultimul blat. Tortul astfel montat se da la rece pentru cateva ore (sau la congelator 30 minute).

prajitura cu foi cu miere cocos fructul pasiunii limete coconut cake passionfruit cake key lime cake

Preparare crema pentru exterior

Ciocolata se topeste (la microunde sau la bain-marie). Untul si zaharul se mixeaza pana se inspumeaza. www.simonacallas.com Se adauga ciocolata (topita dar nu fierbinte) si se omogenizeaza. Apoi se incorporeaza curdul de limete si colorantul. Cu crema obtinuta se imbraca tortul, se niveleaza frumos si se pune in frigider. A doua zi poate fi portionat si servit. Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial,. unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, usoare si delicioase.

prajitura cu foi cu miere cocos fructul pasiunii limete coconut cake passionfruit cake key lime cake

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?