5
(20)

Tort Seherezada reteta prajitura fara coacere fara gelatina crema caramel  prajitura de casa fara coacere simpla usoara pentru incepatori desert la rece cu biscuiti caramel si frisca Tort de biscuiti  Tort cu biscuiti tort simplu tort rapid  prajitura cu biscuiti  crema de unt

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Tort Seherezada – un desert oriental

Am descoperit acest tort întâmplător. Se pare că la origine Tortul Seherezada este un desert turcesc, dar eu am găsit reţeta pe un site sloven (link). Mi-a plăcut mult aspectul acestui tort, faptul că este un desert fără coacere, care se prepară uşor şi repede,. iar după ce l-am făcut şi l-am gustat, pot să vă spun că are şi un gust minunat. E cremos, parfumat şi săţios. Are trei straturi: biscuiţi, cremă caramel şi frişcă. Se poate decora cu cremă sau cu frişcă,. eu am preferat să îl las „naked” pentru că mi s-a părut că arată foarte bine şi aşa.

Prajitura fara coacere cu biscuiti caramel

Mai există două diferenţe între tortul meu şi cel original. În primul rând, trebuia să folosesc un tip special de biscuiţi Petit Beurre, un sortiment turcesc, din vanilie cu umplutură de cacao. Nu sunt biscuiţi tip sandwich, ci pur şi simplu sunt turnaţi aşa, cu cacao în interior. Nu am găsit asemenea biscuiţi, aşa că am folosit Petit Beurre de cacao simpli. A doua diferenţă este la cremă. Reţeta pe care am găsit-o foloseşte unt, zahăr şi budincă de cacao din comerţ – praful acela nasol amestecat cu lapte şi fiert până se îngroaşă. Eu am ales să prepar o cremă de unt cu bezea elveţiană în care am adăugat sos de caramel preparat în casă, după reţeta de aici (link). Crema mea e astfel mult mai naturală, mai gustoasă şi mai fină.

Vă recomand cu căldură acest Tort Seherezada, e deosebit de gustos, simplu de făcut şi cu siguranţă impresionant.

Tort Seherezada

Ingrediente Tort Seherezada

(pentru 16 porţii)

I. 350 g biscuiţi Petit Beurre

II. 600 g cremă caramel, preparată din:

  • 2 albuşuri de ouă mari
  • 100 g zahăr tos www.simonacallas.com
  • 200 g unt cu 80-82% grăsime, la temperatura camerei
  • 250 g sos caramel (gasiti reteta aici – link)

III. 300 g frişcă bătută şi îndulcită

Tort Seherezada

Preparare Tort Seherezada

Pentru cremă, se pun într-un vas de inox pe bain marie albuşurile împreună cu zahărul, amestecând încontinuu cu un tel în formă de pară (fără a le bate), până când se dizolvă zahărul. Apoi se mixează la viteză medie, până când se răcesc şi se transformă în bezea. www.simonacallas.com Se adaugă treptat din unt, câte un cubuleţ, continuând mixarea, iar după ce se încorporează tot untul, se adaugă sosul caramel în 3-4 reprize.

Prajitura fara coacere cu biscuiti caramel

crema de caramel

Se poate întâmpla ca, în timpul adăugării untului, să se taie crema. Acest lucru se întâmplă atunci când bezeaua si untul nu au aceeaşi temperatură sau când untul se adaugă prea repede. www.simonacallas.com Dacă se taie crema, se pune la frigider pentru o  jumătate de oră (sau mai mult, să se răcească bine); apoi se mixează la viteză mare până când îşi revine. După ce se încorporează sosul de caramel, crema este gata.

Sosul de caramel se prepară după reţeta de aici (link) şi recomand să fie preparat cu cel puţin o zi-două înainte, ca să aibă timp să se îngroaşe.

Tort Seherezada

Asamblare Tort Seherezada

O tavă dreptunghiulară  cu dimensiunile de 20/28 cm se tapetează cu folie alimentară. Se aşază un strat de biscuiţi, peste care se întinde 1/3 din crema de caramel, apoi 1/3 din frişcă. www.simonacallas.com Se aşază al doilea strat de biscuiţi şi se continuă în acelaşi fel, cu straturile de cremă, frişcă; iar biscuiţi, cremă, frişcă. Ultimul strat va fi din biscuiţi.

Tort cu bicuiti tort de biscuiti

Cine doreşte, poate să îmbrace tortul în frişcă simplă sau amestecată cu 1 linguriţă de cacao. Porţionarea se poate face după dorinţă. Eu, fiindcă l-am lăsat nedecorat, am tăiat după conturul biscuiţilor. Astfel, am obţinut 16 porţii (pentru că mi-au încăput 16 biscuiţi pe suprafaţa tăvii).

Pentru ca biscuiţii să se înmoaie, tortul se acoperă cu folie de plastic şi se lasă la rece pentru câteva ore (sau peste noapte). Dacă se îmbracă în frişcă, tortul nu mai e nevoie sa fie acoperit, pentru că frişca va umezi biscuiţii.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.

tort fara coacere

 

T

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?