5
(4)

Chec pufos cu fructe de padure reteta chec pufos simplu si rapid chec usor chec cu iaurt chec cu afine zmeura chec guguluf tava in forma de inima blueberry raspberry bundt cake chec economic si rapid chec rapid pufos si aromat

Chec pufos cu fructe de padure

Chec pufos cu fructe de padure

Iubesc checul. Dealtfel, pe blogul meu puteti gasi o multime de retete de chec, de toate felurile si in toate formele. Checul este un desert care in general se prepara simplu, rapid, cu putine ingrediente, si care este delicios. Am crescut cu chec, mama ni-l pregatea foarte des, si imi placea mult sa il savurez cu o cana cu lapte, iar mai tarziu langa ceasca de cafea. Cand se anunta musafiri si nu am o prajitura gata facuta, ma pun repede sa fac un chec. Se pregateste cu ingrediente comune, care nu-mi lipsesc niciodata si e gata in doi timpi si trei miscari.

Forma in care am pregatit checul de fata am gasit-o la Pepco. Am tavi de guguluf diferite, dar pe aceasta in forma de inima nu o aveam 😉 Volumul acestei forme, masurat de mine, este de 2 litri. Ca informare, forma clasica de guguluf (cea rotunda, de aici – link) are 1,5 litri.

Chec pufos cu fructe de padure

Afine am folosit proaspete, aveam in frigider, caci noi le consumam ca pe bomboane. Zmeura am in congelator, si am folosit-o ca atare, nu am dezghetat-o, caci s-ar fi inmuiat si ar fi colorat tot aluatul.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să daţi Like şi să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.
Chec pufos cu fructe de padure

Ingrediente Chec pufos cu fructe de padure

  • 4 oua mari
  • 175 g zahar tos
  • 175 g unt moale
  • 150 g iaurt grecesc
  • 300 g faina alba pentru prajituri
  • ½ lingurita praf de copt
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
  • 1 lingurita coaja portocala (optional)
  • 1 lingurita extract vanilie
  • 100 g afine proaspete sau congelate
  • 100 g zmeura proaspata sau congelata
  • 2 lingurite zahar pudra vanilat pentru decor

Chec pufos cu fructe de padure

Preparare Chec pufos cu fructe de padure

Se incinge cuptorul la 170 de grade Celsius, caldura de jos si de sus, fara ventilatie (daca folositi ventilatie, setati la 160 de grade). Se pregatesc si se cantaresc ingredientele, sa le avem la indemana (cu exceptia fructelor, daca sunt congelate, ele se vor scoate din congelator si se vor cantari la final). Tava se unge cu putin unt, pe tot interiorul, insistand la santuri, ca sa ne asiguram ca checul va putea fi extras usor. Se poate folosi unt din cel cantarit pentru aluat. Apoi se pudreaza cu putina faina, luata tot din cantitatea pentru compozitie. Si tot din acea cantitate, se pun deoparte 2 lingurite, pentru a tavali fructele. Restul de faina se cerne impreuna cu praful de copt si bicarbonatul.

Chec pufos cu fructe de padure

Untul moale se bate spuma cu zaharul. Se adauga coaja de lamaie, de portocala, vanilia, si ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Apoi se adauga faina, alternand cu iaurtul, astfel incat compozitia sa arate neteda si sidefata, asa cum se vede in imaginile de mai jos. Eu pun 1/3 din faina, apoi ½ din iaurt, alta 1/3 din faina, a doua ½ din iaurt si inchei cu ultima 1/3 din faina (masurate ochiometric, nu mai stau sa cantaresc fractiile).

reteta guguluf usor rapid simplu cu afine zmeura

reteta guguluf usor rapid simplu cu afine zmeura

Fructele se pun intr-un castron, se adauga faina si se zgaltaie castronul, in asa fel incat fructele sa se tapeteze cu faina. Deoarece am folosit fructe diferite, le-am pus in castroane separate, fiecare cu cate 1 lingurita de faina. Zmeura este mai fragila decat afinele. Eu le-am si avut unele proaspete, altele congelate, asa ca nu era o idee buna sa le amestec. Fructele infainate se adauga in compozitie si se incorporeaza usor cu o spatula. Nu insistati prea mult, caci se sfarama fructele.

reteta guguluf usor rapid simplu cu afine zmeura

Se transfera compozitia in tava, se niveleaza cat de cat, cu o spatula. Tava se introduce in cuptor, pe raftul din mijloc, pentru 50-55 minute. Se verifica cu scobitoarea si daca iese umeda, mai lasati cateva minute.

Chec pufos cu fructe de padure

Cand este gata, se scoate tava din cuptor si se pune pe un gratar sa se racoreasca, 10 minute. Apoi se extrage checul, prin rasturnare. Se lasa pe gratar pana se raceste complet. Apoi se poate pudra cu putin zahar farin si se poate servi.

Chec pufos cu fructe de padure

Checul poate fi pastrat la temperatura camerei 2-3 zile. Daca rezista mai mult, si mai ales daca este cald afara, se infasoara in folie alimentara si se pune intr-un loc racoros (camara sau frigider). Va recomand si Chec zebra, absolut delicios (clic pe poza pentru reteta):

Chec Zebra Bundt Cake

Si acest delicios Chec cu banane si ciocolata (clic pe poza pentru reteta):

Chec pufos cu banane si iaurt

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?