5
(8)

Mini prajituri asortate reteta Mini amandine asortate pret miniprajituri la kilogram prajitura kg miniprajituri chocolate petit fours recipe reteta miniamandine reteta amandine cu ciocolata afine merisoare ananas glazura fondant chocolate truffles fondant truffles

Mini prajituri asortate

Mini prajituri asortate

Un platou cu prajiturele multicolore, cu arome diferite, insiropate si glasate in fondant, este o tratatie incantatoare pentru familie si musafiri, un cadou (chiar martisor) atractiv si poate trona la loc de cinste pe masa, la un pranz in familie, la o ocazie, candy bar sau orice alt eveniment. Caci, nu-i asa? daca francezii au macarons, noi avem miniamandinele si miniprajiturile 😉

O reteta buna de miniamandine asortate, cu ciocolata, fistic si portocale, gasiti dand clic pe imaginea de mai jos:

Miniamandine cu ciocolata si glazura fondant

Am ales arome diferite, pe care le aveam in casa. Decorul poate fi in functie de inspiratia fiecaruia. Aceste prajiturele sunt absolut delicioase si de mare succes.  Din reteta prezentata am obtinut 2 kg de mini prajituri. Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial,. unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, usoare si delicioase.

Mini prajituri asortate

Ingrediente Mini prajituri asortate

Blat (pandispan alb)

  • 5 oua mari (L) (200 g albus + 100 g galbenus)
  • 150 g zahar
  • 200 g faina www.simonacallas.com
  • ¼ lingurita sare

 

Sirop vanilat

  • 150 g zahar tos
  • 450 ml apa www.simonacallas.com
  • 1 lingurita extract vanilie

 

Crema de ciocolata

  • 250 g mascarpone
  • 20 g zahar pudra www.simonacallas.com
  • 300 g ciocolata alba, topita
  • 150 g frisca

 

Arome

  • 50 g gem de merisoare/zmeura/visine
  • 50 g gem de afine/mure/coacaze www.simonacallas.com
  • 50 g pasta de ananas/mango/lamaie/maracuja

 

Glasare si decor

  • 1,5 kg fondant pentru glazura www.simonacallas.com
  • un strop de colorant alimentar
  • 50 g ciocolata alba topita
  • perle de zahar etc

Mini prajituri asortate

 

Preparare Mini prajituri asortate

 

Preparare blat (pandispan alb)

 Se incinge cuptorul la 175 de grade Celsius si se pregateste o tava (sau o rama) cu dimensiunile de 16×25 cm si cu marginile mai inalte (min. 4-5 cm), care se tapeteaza cu hartie de copt.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul in ploaie si se continua mixarea cu viteza mare (ca sa incorporeze aer),  pana cand se topeste tot zaharul si se obtine o bezea tare. Se adauga galbenusurile si se mai mixeaza de cateva ori. www.simonacallas.com Apoi se adauga faina cernuta si se incorporeaza usor, cu o spatula, avand grija sa nu ramana cocoloase de faina sau bezea neamestecata si nici sa nu iasa tot aerul din bezea. Reteta video a acestui blat o puteti urmari aici (link).

blat de tort pandispan pufos alb

Compozitia se transfera in tava pregatita, se niveleaza, se scutura usor sa se aseze compozitia si se introduce in cuptor pentru circa 30 minute.Se poate verifica cu scobitoarea. Cand e gata, se scoate tava pe un gratar si se lasa sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit complet, blatul se taie in 4 felii subtiri, orizontale. Apoi, feliile se taie pe jumatate, pe latura mai lunga. Am obtinut astfel 8 felii de blat cu dimensiunile de 16×12,5 cm fiecare.

Blat de tort pandispan pufos alb

Miniamandine cu ciocolata si glazura fondant

 Preparare sirop de vanilie

Apa si zaharul se fierb cateva clocote, apoi se iau de pe foc, se adauga vanilia si se lasa sa se raceasca.

Mini prajituri asortate

Miniamandine cu ciocolata si glazura fondant

Preparare crema de ciocolata

Mascarpone se mixeaza cu zaharul pudra. Se adauga ciocolata topita, se mixeaza 1-2 minute cu viteza mare. Apoi se adauga frisca batuta si se incorporeaza cu o spatula (nu cu mixerul). www.simonacallas.com Crema obtinuta se imparte in 4 portii egale si se coloreaza cu aromele dorite. Eu am pus pasta de ananas (pentru prajiturile galbene), gem de merisoare (pentru cele roz), gem de afine (pentru cele mov) si pentru cele albastre am pus putin gem de afine si un strop de colorant albastru.

Mini prajituri asortate

Montare Mini prajituri asortate

Pentru fiecare aroma se folosesc 2 bucati de blat si crema cu aroma respectiva. Se asaza primul blat pe un platou, se insiropeaza bine, se intinde crema in strat uniform, se acopera cu cea de-a doua bucata de blat, care de asemenea se insiropeaza bine. www.simonacallas.com Eu le pun in congelator 1-2 ore, ca sa se stabilizeze mai bine si sa le pot portiona frumos. Dupa ce se intaresc, straifurile se fasoneaza pe margini (se taie foarte putin din margini, ca sa fie drepte), apoi se portioneaza in patrate cu latura de 3 cm si se dau din nou la congelator.

Miniamandine cu ciocolata si glazura fondant

Glasare Mini prajituri asortate

Fondantul se gaseste de cumparat, in pachete de 15 kg. Daca nu folositi fondant in mod curent, puteti sa preparati in casa, cantitatea dorita, dupa reteta de aici (link). Se poate prepara inainte, eu il pun intr-o cutie din plastic cu capac sau il infasor in folie alimentara de plastic si il pastrez in frigider. Rezista cateva saptamani bune.

Fondantul (rupt in bucati mai mici) se pune intr-o craticioara, cu o lingura de apa rece si se incalzeste la foc minim, amestecand cu o furculita si avand grija sa nu se arda. www.simonacallas.com Detalii video despre topirea fondantului si glasare gasiti aici (link). Pentru fiecare culoare eu am incalzit 350 g fondant. Dupa ce s-a topit, se adauga un strop de colorant, se omogenizeaza. Se scot prajiturile din congelator, se glaseaza pe rand si se asaza pe platou.

Miniamandine cu ciocolata si glazura fondant

Miniamandine cu ciocolata si glazura fondant

Se decoreaza dupa inspiratie. Se pastreaza la rece pana la servire. Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial,. unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, usoare si delicioase.

Mini prajituri asortate

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?