5
(17)

Cheesecake dietetic hipoglucidic fara gluten regim slabire desert cu putine calorii fara zahar obezitate dieta prajitura fara zahar prajituri diabet boala celiaca deserturi celiachie indulcitor   

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

 

Cheesecake dietetic hipoglucidic

Pentru că am în familie un diabetic şi pentru că oricum încerc să restrâng cât pot consumul de zahăr rafinat şi de făină de grâu (de exemplu, de 25 de ani beau cafeaua cu zaharină), din când în când prepar dulciuri mai dietetice. Despre eritritol citisem, acum l-am şi găsit (în magazinele naturiste, îl găsiţi şi online în multe locuri). Este un îndulcitor care arată ca zahărul, dar are indice glicemic (aproape de) zero şi nu furnizează calorii; în plus se comportă bine la prelucrarea termică, iar toate aceste caracteristici îl fac recomandabil pentru preparate pe care să le poată savura şi bolnavii de diabet. eritritol

De asemenea, această prăjitură necontinând gluten, se pot bucura de ea şi persoanele cu celiachie sau cele care pur şi simplu evită consumul de gluten. Nu în ultimul rând, acest cheesecake poate fi savurat şi de persoanele aflate la dietă de slăbire – cu măsură, desigur; pentru că, deşi nu conţine zahăr şi nici făină de grâu, nu este totuşi lipsit de calorii.

La reţeta de mai jos, eu am pus 75 g eritritol în umplutură, pentru că pragul meu pentru dulce este destul de scăzut. Recomand să gustaţi umplutura înainte să o turnaţi în formă şi dacă vi se pare că nu e suficient de dulce, puteţi să mai adăugaţi o linguriţă de eritritol.

 Cheesecake dietetic hipoglucidic

Ingrediente Cheesecake dietetic hipoglucidic

 Pentru crustă:

  • 100 g făină de migdale
  • 100 g făină de cocos
  • 2 ouă www.simonacallas.com
  • 2 linguriţe eritritol
  • 50 g ulei de cocos topit

 

Pentru umplutură:

  • 200 g cremă de brânză Philadelphia
  • 75 g eritritol pudră
  • 3 ouă www.simonacallas.com
  • 50 g iaurt cremos
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 1 linguriţă extract de vanilie

Cheesecake dietetic hipoglucidic

 

Preparare Cheesecake dietetic hipoglucidic

 

Preparare crusta

Făina de migdale şi făina de cocos se pun într-un bol şi se amestecă. Ouăle se bat cu eritritolul, se adaugă uleiul de cocos topit şi se omogenizează. www.simonacallas.com Compoziţia se toarnă peste ingredientele solide şi se amestecă. Se obţine un fel de aluat sfărâmicios, dar agregabil.

Cheesecake crusta

Cu această compoziţie se tapetează baza formei de cheesecake. Puteţi alege să preparaţi prăjitura într-o tavă rotundă cu pereţi detaşabili. Eu am preparat mini-cheesecake în tava de brioşe. www.simonacallas.com Astfel, din aluatul obţinut am desprins bucăţi de 30 g fiecare, cu care am tapetat baza cavităţilor din tava de cupcakes. Mi-au ieşit fix 12. Le-am copt la 180 grade Celsius timp de 10 minute.

Cheesecake dietetic crusta

Cheesecake dietetic hipoglucidic

Preparare umplutura

Crema de brânză se freacă spumă cu eritritolul. www.simonacallas.com Se adaugă pe rând ouăle, iaurtul, sucul de lămâie, vanilia, se omogenizează.

Cheesecake umplutura

Se toarnă în tavă (sau în forme) peste crusta răcită.

Cheesecake dietetic hipoglucidic

Se introduce la cuptor (175 grade Celsius), timp de circa 30 minute (sau până când mijlocul prăjiturii nu mai este lichid). www.simonacallas.com

Cheesecake dietetic hipoglucidic

Când e gata, se scoate tava din cuptor, se lasă să se răceasca, apoi se extrage cheesecake din formă. Se serveşte rece, decorat cu fructe sau cu diverse toppinguri, după preferinţă.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante.

Cheesecake dietetic hipoglucidic

 

Daca va plac deserturile delicioase, usor de facut, fara zahar, fara gluten si fara lactoza, va recomand sa incercati si aceasta Tarta cu ciocolata (clic pe poza pentru reteta):

Tarta cu ciocolata dietetica

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?