5
(25)

Tarta fina cu caise desert de vara tarte cu fructe proaspete piure de caise piure de fructe prajitura cu caise prajitura usoara crema patiserie pasticera budinca de fructe glazura desert rapid racoritor.

 

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

 

Tarta fina cu caise by Simona Callas

 

Am vrut neapărat să pregătesc tarte cu cu umplutură de caise. Cunoaşteţi, desigur, crema clasică de patiserie, care are nenumărate utilizări. O găsiţi şi pe blogul meu, în multe prăjituri: tarte cu fructe, spirale din foietaj, torturi, ecler, negresa, conuri umplute, prăjitura Boston  etc.

Aşadar, pornind de la crema de patiserie clasică, de vanilie, m-am gândit cum să prepar o astfel de cremă, cu adaos de fructe. Astfel, în reţeta obişnuită de cremă/budincă de vanilie (pe care o găsiţi aici), am adăugat un piure de fructe, preparat simplu, ca un gem cu foarte puţin zahăr, pe care nu l-am fiert foarte mult, ca să nu îşi piardă caisele din gust şi din culoarea superbă; şi l-am pregătit într-o tigaie, pentru ca apa din conţinutul caiselor să se evapore cât mai repede. Puteţi folosi şi piure de caise preparat după reteta de aici. Important este să folosim o mixtură care să fie acrişoară, bine legată, să conţină pulpă de fructe în concentraţie cât mai mare şi să aibă o culoare cât mai vie.

Tarta fina cu caise

Tarta fina cu caise

Puteţi prepara o tartă mare (în formă dreptunghiulară sau rotundă) sau mai multe tarte mici, după cum poftiţi.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.

Tarta fina cu caise

Lista de ingrediente pentru Tarta fina cu caise by Simona Callas

Ingrediente crusta

  • 200 g făină
  • un praf de sare
  • 1 lingură zahăr pudră
  • 100 g unt rece, tăiat în cuburi
  • 1 ou rece www.simonacallas.com
  • 2-4 linguri apă rece

 

Ingrediente umplutura

  • 2 gălbenuşuri
  • 100 g zahăr tos
  • 1 lingură amidon
  • 150 ml lapte www.simonacallas.com
  • 100 g piure de caise
  • 100 g unt cu 80% grăsime

 

Ingrediente glazură

  • 1 plic tort gelee transparent
  • 2 linguri zahar
  • apa rece  www.simonacallas.com

Tarta fina cu caise

Mod de preparare tarta cu caise by Simona Callas

 

Preparare crusta

Reţeta este cea clasică pentru coaja de tarte, pe care o găsiţi explicată în detaliu aici (link). Făina, sarea, zahărul pudră şi untul se mixează până când se obţine un amestec nisipos.  www.simonacallas.com Se încorporează oul. Apoi se adaugă apa rece, câte o lingură, până când se obţine una luat elastic, care se desprinde de pereţii vasului. Aluatul se înfăşoară în folie alimentară şi se pune la rece pentru cel puţin o oră.

După ce s-a întărit, aluatul se scoate din frigider, se despachetează şi se asază pe masa pudrată cu făină sau şi mai bine, se întinde între două foi de copt, într-o foaie de grosime uniformă şi de dimensiune ceva mai mare decât tava de copt. Se ia cu grijă aluatul, se asază în tavă, presând uşor astfel incât să adere de pereţii tăvii. www.simonacallas.com Se înlătură surplusul de aluat. Se înţeapă cu furculiţa, se pun în interior boabe de năut (eu prefer să aşez mai întâi o bucată de hârtie de copt, decupată pe dimensiunea tăvii, peste care pun boabele; dar nu e obligatoriu) şi se introduce tava în cuptorul încins la 175 de grade.

Tarta cu caise reteta

Când marginile aluatului încep să se rumenească (după 15-20 minute), se scoate tava din cuptor, se înlătură boabele de năut (şi hârtia de copt), apoi se introduce din nou tava în cuptor, până când se coace coaja de tartă (încă aproximativ 10 minute).

Crusta de tarta

Când e gata, se scoate tava din cuptor şi se lasă să se răcească. www.simonacallas.com Apoi se extrage cruste de tartă din interiorul tăvii şi se asază pe un grătar.

Tarta fina cu caise

Preparare crema (budinca) de caise

 

Gălbenuşurile se freacă cu zahărul şi amidonul. Se înfierbântă laptele şi se adaugă peste mixtura de gălbenuşuri, în fir subţire, amestecând încontinuu, să nu se coacă ouăle. www.simonacallas.com Se adaugă piureul de caise, se omogenizează şi se pune compoziţia la bain-marie, amestecând încontinuu, până când se îngroaşă. Se ia de pe foc, se încorporează untul. Se toarnă în coaja de tartă şi se nivelează.

Crema de caise

prajitura de vara de casa rapida

Preparare glazură

 

Glazura de tort gelee (click aici sa vedeti cum arata) se prepară conform instrucţiunilor de pe plic. Apoi se aplică pe suprafata tartei. Eu am folosit o pensulă moale din silicon. Rolul acestei glazuri este de a proteja suprafaţa umpluturii şi a o împiedica să se usuce. www.simonacallas.com Nu e obligatoriu să folosiţi această glazură, dar ea îi conferă strălucire prăjiturii şi îi păstrează aspectul proaspăt. De aceea, în cofetărie, toate tartele sunt acoperite de glazură (care se numeşte napaj, pentru a o deosebi de alte tipuri de glazuri).

Tarta se poate decora, după preferinţă. E am ales frunze de mentă şi floricele din pastă de zahăr, pe care nu le-aş mai recomanda, pentru că s-au cam topit de la pectina din glazură. Puteti in schimb sa decorati cu flori naturale sau din ciocolata plastica.

Se păstrează la rece până la servire. Recomand să se consume în maxim 3 zile. Tartele cu fructe se consuma cat mai proaspete.

Tarta fina cu caise

Tarta cu caise desert de vara tarte cu fructe proaspete piure de caise piure de fructe; prajitura cu caise prajitura usoara crema patiserie pasticera budinca de fructe glazura desert rapid racoritor.

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?