5
(32)

Nuci verzi cu fistic si ciocolata cele mai bune nuci umplute ganache de fistic fursecuri biscuiti fragezi prajituri de casa fragede simonacallas

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Nuci verzi cu fistic si ciocolata

Nuci verzi cu fistic si ciocolata – reţetă proprie Simona Callas

Vă plac nucile umplute? Şi mie. Toată lumea le ştie albe, din aluat cu aromă de vanilie – ca aici. Eu m-am gândit să pun cacao în aluat şi au rezultat nişte nuci de toată frumuseţea, care au avut şi au în continuare un succes extraordinar (găsiţi reţeta aici). Acest deliciu de casă încântă adulţi şi copii deopotrivă, mai ales când sunt umplute cu o cremă fină de ciocolată. De obicei se prepară la sărbătorile mari şi la ocazii festive de familie (aniversări, nunţi, botezuri şi alte evenimente); pentru că sunt migăloase, dar şi pentru că au ele aşa, un aer festiv 🙂 fistic

Aşa că, după nucile albe şi cele maro, m-am gândit: ce-ar fi să fac şi nişte nuci verzi? Am pastă de fistic  (eu am cumpărat-o online, puteţi să încercaţi la magazinele naturiste) şi mi-am propus să o folosesc pentru a prepara nişte fursecuri în formă de nuci, cu gust şi parfum de fistic. Le-am umplut cu un ganache de fistic, cremos şi delicios. Au rezultat o minunăţie de fursecuri de casă, unice, frumos colorate şi cu un gust excepţional, pe care vă recomand cu multă căldură să le încercaţi.

Nuci verzi cu fistic si ciocolata

Ingrediente Nuci verzi cu fistic si ciocolata by Simona Callas

 Pentru cojile de nuci

 • 200 g unt moale
 • 100 g zahăr pudră
 • 2 ouă www.simonacallas.com
 • 2 linguri suc de lamâie
 • 1 linguriţă esenţă de fistic (opţional)
 • 400 g făină tip 000
 • 100 g fistic măcinat
 • ½ linguriţă bicarbonat de sodiu

 

Pentru umplutură (crema de ciocolata cu fistic)

 • 250 g ciocolată albă
 • 125 g frişcă lichidă www.simonacallas.com
 • 3 linguri cu vârf pastă de fisitic

Nuci verzi cu fistic si ciocolata

Preparare Nuci verzi cu fistic si ciocolata by Simona Callas

 Preparare coji de nuci

Făina de grâu, fisticul măcinat şi bicarbonatul se amestecă.

Fistic macinat

Untul se freacă spumă cu zahărul pudră. Se adaugă ouăle pe rând, sucul de lămâie şi esenţa de fistic. www.simonacallas.com La final se încorporează făina, amestecată cu fisticul măcinat şi bicarbonatul. Se obţine un aluat fraged şi uşor sfărâmicios, asemănător cu aluatul de tarte.

Aluat fraged fursecuri

Nu adăugaţi prea multă făină, pentru că avem nevoie ca aluatul să fie fraged. Se înfăşoară în folie alimentară şi se dă la rece pentru 1-2 ore (cel puţin).

Aluat fraged fursecuri

Se pregăteşte forma de nuci, care se unge cu puţin ulei şi se încinge pe flacăra aragazului. www.simonacallas.com Din aluat se desprind bucăţele cărora li se dă formă sferică şi se pun în cavităţile formei.

Nuci verzi cu fistic si ciocolata

Se închide şi se pune pe foc, câte 1 minut pe fiecare parte.

Nuci verzi cu fistic si ciocolata

 

Când sunt gata, se răstoarnă cojile intr-un castron şi se pune o altă tranşă de biluţe la copt. www.simonacallas.com

Nuci verzi cu fistic si ciocolata

 

Mie din această reţetă îmi ies circa 150 coji de nucă (70-80 nuci umplute).

Nuci verzi cu fistic si ciocolata

Preparare crema de ciocolata cu fistic 

Frişca se înfierbântă, se toarnă peste ciocolată. Se lasă 2 minute, apoi se amestecă până se topeşte toata ciocolata. www.simonacallas.com Se adaugă pasta de fistic, se omogenizează şi se dă la rece câteva ore (cel mai bine peste noapte).

Crema de fistic

A doua zi, se mixează până devine fină şi aerată.

Nuci verzi cu fistic si ciocolata

 

Cu această cremă se umplu nucile.

Nuci verzi cu fistic si ciocolata

 

Pentru a-şi păstra frăgezimea, nucile umplute se păstrează într-un recipient închis ermetic.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare dar de mare efect si delicioase.

Nuci verzi cu fistic si ciocolata

 

Print Friendly, PDF & Email

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!