5
(21)

Aperitive festive cu peste si fructe de mare retete aperitive rapide cu peste retete usoare cu fructe de mare gustari cu peste retete rapide cu peste fructe de mare retete cu peste aperitive cu peste revelion paste meniu de sarbatoare evenimente dezlegare la peste duminica floriilor

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE. NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

copyright

Aperitive festive cu peste si fructe de mare

 

Aperitive festive cu peste si fructe de mare

La noi în Argeş, există tradiţia ca pe masa de Paşte – ca şi pe masa de Crăciun, şi la orice sărbătoare sau eveniment important  pe lângă bucatele specifice (ouă roşii, cozonac, pască, preparate din carne de miel), să fie şi peşte. Nu-mi amintesc să fi existat o masă de Paşte la noi în familie, de pe care să lipsească peştele. Salată de icre, peşte afumat ori proaspăt, fript pe grătar – unele dintre aceste preparate trebuiau să existe pe masă. Mama ne spunea că cine mănâncă peşte în ziua de Paşte va fi ager şi isteţ precum peştele. Probabil că în spatele acestei tradiţii există şi o explicaţie ştiinţifică. Peştele este bogat în fosfolipide (supranumite „grăsimi inteligente”, sunt substanţe care contribuie la menţinerea performanţelor intelectuale) şi în acizi graşi esenţiali Omega 3 (de asemenea importanţi pentru minte ascuţtă, inimă sănătoasă şi dezvoltare normală).

Aperitivele în general şi cele cu peşte în special sunt mai mult decât bine venite pe o masă festivă, fiind nu numai gustoase şi săţioase, ci şi deosebit de aspectuoase şi conferă meniului de sărbătoare o eleganţă şi un respect deosebite.  Prin urmare, astăzi vă prezint o selecţie de aperitive cu peşte şi fructe de mare din care puteţi să vă inspiraţi pentru masa de Paşte şi pentru orice altă masă festivă.

Pentru a vizualiza reţetele, daţi clic pe titluri (denumirile preparatelor). Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare dar de mare efect si delicioase.***Aperitive festive cu peste si fructe de mare

Coşuleţe aperitiv cu somon afumat şi cremă de brânză

Aperitive festive cu peste si fructe de mare

 

Aperitiv rapid cu creveţi

Aperitiv-rapid-cu-creveti

antreuri de craciun paste

Aperitive cu somon afumat şi icre roşii

Aperitive-cu-somon-afumat-si-icre-rosii

 

Mousse de somon afumat cu cremă de brânză

Mousse-de-somon

 

Salata de icre (reţeta şi ponturi)

Salata-de-icre

 

Salata de peşte afumat cu maioneză

Salata de peste afumat

 

 

Rulouri de somon afumat cu cremă de brânză

Rulouri-de-somon-afumat-cu-crema-de-branza

 

Salata Mimoza

Aperitive festive cu peste si fructe de mare salata mimoza

 

Aperitiv cu icre de somon şi ouă de prepeliţă

Aperitive festive cu peste si fructe de mare

 

Rulouri din castravete şi caşcaval cu somon afumat

Aperitive festive cu peste si fructe de mare

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?