5
(20)

Fursecuri de casa cu migdale si cafea reteta biscuiti de casa cu migdale ness cafea fursecuri simple delicioase biscuiti simpli aromati biscuiti fragezi

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Fursecuri de casa cu migdale si cafea by Simona Callas

O trataţie dulce, interesantă şi foarte apreciată sunt aceste Fursecuri de casa cu migdale si cafea. Le-am făcut după o reţetă proprie, originală şi dacă le veţi mai găsi undeva, înseamnă că persoana respectivă mi-a copiat reţeta şi se împăunează cu ea, lucru care mă dezgustă total; care este penibil şi nedrept; care din păcate se întâmplă foarte des; şi din cauza căruia destul de frecvent mă bate gândul să renunţ la a mai publica reţete pe blog.

Să revenim la aceste delicioase fursecuri . Seamănă cu bezelele dar nu sunt (pentru că au făină), seamănă cu Alcazarele dar nu sunt (pentru că sunt cu migdale, nu cu nucă); au compoziţie asemănătoare cu macarons dar nu arată ca macaros. Oricum, sunt delicioase şi le şade foarte bine lângă cafeaua de dimineaţă, sunt parfumate, gustoase, revigorante, se prepară simplu şi vi le recomand cu multă căldură.

Daca va place cafeaua, va recomand si aceste Fursecuri boabe de cafea, absolut delicioase (clic pe poza pentru reteta):

Fursecuri boabe de cafea biscuiti cacao ciocolata

Fursecuri de casa cu migdale si cafea

Ingrediente Fursecuri de casa cu migdale si cafea by Simona Callas

  • 3 albuşuri
  • 200 g zahăr pudră
  • 100 g făină de migdale www.simonacallas.com
  • 1 linguriţă esenţă de migdale
  • un praf de sare
  • 2 linguriţe de ness (cafea solubilă)
  • puţină cafea măcinată

Preparare 

Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Se adaugă 50 g zahăr şi se continuă mixarea până se obţine o bezea. www.simonacallas.com Se adaugă nessul, esenţa de migdale. iar la sfârşit se încorporează cu o spatulă făina de migdale cernută împreună cu restul de zahăr pudră.

Se transferă compoziţia într-o pungă şi se formează grămăjoare egale pe planşa de silicon sau pe tava tapetata cu hârtie de copt. www.simonacallas.com Pentru aspectul crăpat, eu le-am lăsat 30 minute la odihnă.

Biscuiti fragezi

Se încinge cuptorul la 140 grade Celsius. Se presară cafea peste fursecuri şi se introduce tava în cuptor, pentru circa 20 minute sau până încep să se rumenească.

Pentru a rămâne crocante, se păstrează într-o cutie etanş.

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să daţi Like şi să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante.

Fursecuri de casa cu migdale si cafea

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?