5
(41)

Saratele de casa fragede cu cascaval reteta saratele cu chimen mac susan saleuri de casa crocante fragede saleuri cu cascaval saleuri rapide saratele simple reteta saleuri simple usoare saratele reteta usoara saleuri reteta usoara aperitive cu cascaval branza telemea

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

Saratele de casa fragede cu cascaval

Saratele de casa fragede cu cascaval si chimen/mac/susan by Simona Callas

Iubesc sărăţelele. Cu brânză sau caşcaval; presărate cu seminţe de chimen, mac sau susan (cele cu chimen îmi plac totuşi cel mai mult); sărăţelele (saleurile) constituie un aperitiv clasic foarte apreciat si sunt minunate ca gustare de peste zi, cu o cană de iaurt sau lapte bătut; ori mai pe seară, la o întâlnire cu prietenii, alături de un pahar cu bere.

Reţeta pe care v-o propun astăzi e simplă; conţine ingrediente la îndemână iar sărăţelele au un gust puternic de caşcaval; sunt crocante, fragede, super delicioase şi ne pot scoate cu succes dintr-un eventual impas, atunci când avem nevoie să pregătim rapid ceva bun şi apetisant cu care să ne tratăm musafirii. Oul şi caşcavalul din compoziţie sunt elemente cheie, care fac ca aceste sărăţele să fie deosebite. E o altă reţetă marcă proprie simonacallas, si vi le recomand cu multa caldura.

Saratele de casa fragede cu cascaval

Ingrediente Saratele de casa fragede cu cascaval by Simona Callas

 Pentru aluat

  • 350 g făină
  • 1 linguriţă rasă praf de copt (sau bicarbonat de sodiu)
  • 1 linguriţă rasă de sare www.simonacallas.com
  • 100 g unt rece tăiat în cuburi
  • 100 g caşcaval dat pe răzătoarea fină
  • 100 g smântână fermentată cu 20-25% grăsime (sau amestec iaurt+smântână)
  • 1 ou mare

Pentru decor

  • 1 ou bătut www.simonacallas.com
  • seminţe de chimen/mac/susan

Saratele de casa fragede cu cascaval

Preparare Saratele de casa fragede cu cascaval by Simona Callas

Făina se cerne cu praful de copt şi sarea. Untul se mixează cu făina, până se obţine un amestec nisipos. Se adaugă oul, apoi smântâna, iar la sfârşit se încorporează caşcavalul. Se obţine un aluat elastic şi nelipicios. se înfăşoară în folie alimentara şi se pune la frigider pentru minim o oră (se poate lăsa şi peste noapte). www.simonacallas.com

Saratele fragede reteta

Se încinge cuptorul la 175-180°C şi se pregătesc două tăvi de aragaz, care se tapetează cu hârtie de copt. Se scoate aluatul din frigider, se înlătură folia; şi se întinde pe masa pudrată foarte puţin cu făină, în foaie de circa 5 mm grosime.

Se decupează beţişoare cu lungimea de 8-10 cm şi lăţimea de 1 cm; sau în orice altă formă preferaţi (brezel, pătrată, dreptunghiulară, rotundă etc). Se aşază în tavă, la distanţă de 3-5 mm unele de altele. Se ung cu ou bătut, se presară seminţe; şi se introduc în cuptor pentru circa 15 minute (sau până când se rumenesc frumos). www.simonacallas.com

Saratele fragede reteta

***

Când sunt gata, se scot din cuptor, iar după ce se răcesc complet se pun într-o cutie cu capac, pentru a se păstra fragede şi crocante.

Aceste saratele pot fi decupate si in forma de covrigei:

Saratele de casa fragede cu cascaval

Saratele de casa fragede cu cascaval

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să daţi Like şi să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.

Saratele de casa fragede cu cascaval

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?