5
(29)

.P..Salata de ciuperci cu maioneza aperitiv rapid aperitiv festiv ciuperci castraveti porumb salata de iarna salata de vara salata cu maioneza de casa

ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE (INCLUSIV GRUPURI PE FB). NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.

Dacă doriţi să împărtăşiţi reţeta, trimiteţi linkul sau folosiţi cu încredere butoanele de share pentru FB, WhatAapp, Twitter si Pinterest. Vă mulţumesc.

copyright

 

Salata de ciuperci cu maioneza

 

Salata de ciuperci cu maioneza

Ador salatele. Fie ele simple, din crudităţi (roşii, castraveţi, ridichi, lăptucă, varză albă şi roşie); fie din legume trase la grill sau la tigaie (ardei, sparanghel, broccoli, varză de Bruxelles, ciuperci); fie din mixuri gen salata Taco ori salata orientală (cartofi fierţi, ceapă, ouă fierte, măsline); fie clasice, simple – salata de icre, salata de vinete, salata de ţelină; fie mai complexe – salata Boeuf, salata de peşte, salata Mimoza – toate îmi plac la fel de mult şi sunt la fel de savuroase.

antreu rapid festiv simplu

Şi, pentru că maioneza este de asemenea un preparat pe care îl ador – am povestit despre asta aici – salata pe care v-o prezint astăzi este şi ea pe lista preferatelor. Din numai 4 ingrediente şi cu foarte puţin timp la dispoziţie,. putem obţine un aperitiv extraordinar de gustos şi de săţios. Cel mai mult durează p[repararea maionezei. Ciupercile şi porumbul sunt neapărat din conservă, nu crude;. iar castraveţii sunt muraţi (eu îi prefer în saramură, nu în oţet, pentru că cei în oţet conţin zahăr). Sarea şi piperul sunt opţionale;. eu sare nu pun deloc la această salată, pentru că nu mi se pare necesară,. având în vedere că ciupercile, porumbul şi castraveţii conţin deja suficientă sare.

În fine, dacă nu aţi auzit de această salată, v-o recomand cu multă căldură, e simplă şi super gustoasă. Poate fi servită cu succes la o masă festivă sau la un prânz de duminică în familie. (deşi eu o prepar ori de câte ori am poftă). Se serveşte cu pâine,. iar mie îmi place să am şi măsline alături – nu e obligatoriu, dar eu asociez întotdeauna maioneza cu măslinele 🙂

Dacă  apreciaţi  reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, unde vă ofer în fiecare zi surse de inspiraţie pentru meniurile zilei, meniuri de ocazie sau reţete speciale. De asemenea, vă invit să vă înscrieţi în SimonaCallas Grup Oficial, unde vă pot răspunde la întrebări, vă pot oferi sfaturi culinare şi pregătesc pentru voi concursuri frumoase, cu premii interesante. NOU!!!! Pe canalul meu de youtube veti gasi retete video, noi-noute, usoare si delicioase.

Salata de ciuperci cu maioneza

Ingrediente Salata de ciuperci cu maioneza

  • 300-400 g maioneză
  • 400 g ciuperci din conservă www.simonacallas.com
  • 2 castraveţi muraţi în saramură
  • 100 g boabe porumb din conservă
  • sare, piper (după gust, opţional)

Salata de ciuperci cu maioneza

 

Preparare Salata de ciuperci cu maioneza

Această salată se prepară extrem de simplu.

Mai întâi se prepară maioneza, după reteta de aici – link. Pentru această salată, eu prepar de obicei maioneza din 2 gălbenuşuri fierte şi 1 gălbenuş nefiert (plus suc de lămâie şi ulei).

Conserva de ciuperci se desface şi se răstoarnă într-o strecurătoare. www.simonacallas.com Se lasă să se scurgă bine saramura în care au stat ciupercile, iar la final se şi storc – ori în pumn, ori se presează cu ceva în strecurătoare. După ce s-au scurs bine, ciupercile se toacă mărunt.

Salata de ciuperci cu maioneza

Castraveţii se clătesc în apă rece şi se toacă mărunt. Boabele de porumb din conservă, de asemenea scurse, se pun deoparte.

Într-un bol încăpător, se pun ciupercile tocate, castraveţii tocaţi şi boabele de porumb. www.simonacallas.com Se adaugă maioneza şi se amestecă. La final se asezonează cu puţin piper. Eu nu mai adaug sare;. pentru că e suficient de sărată pentru gustul meu (datorită castraveţilor muraţi şi ciupercilor din conservă). salata

Se transferă într-un castron sau platou şi se păstrează la rece până la servire.

 

Va recomand si Salata de vinete cu maioneza,. am o reteta foarte gustoasa si usor de pregatit (clic pe poza pentru reteta):

Salata de vinete cu maioneza

 

 

 

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?