5
(3)

 

Astăzi vă prezint sosul de zmeură – un accesoriu delicat şi foarte flexibil în bucătărie, care are marea calitate de a putea fi folosit ca topping la aproape orice desert. 

Ingrediente sos de zmeura:
300 g zmeură (proaspătă sau congelată)
150 g zahăr din care punem deoparte 2 linguri
1 ceaşcă de apă (circa 100 ml)
1 plic Gelfix care conţine pectină
Preparare sos de zmeura:
Am pus zmeura în blender, cu apa şi am amestecat bine. Am transferat conţinutul blenderului într-o crăticioară, pe care am pus-o pe foc şi, când a început să fiarbă, am adăugat cele 150 g de  zahăr (mai puţin cele 2 linguri) şi am lăsat pe foc timp de 15-20 minute. Când sosul a început să se lege, am amestecat conţinutul plicului de gelfix cu cele 2 linguri de zahăr şi am încorporat în sos, amestecând continuu.
Am mai lăsat să fiarbă la foc mic, timp de 2-3 minute şi, când sosul a căpătat consistenţa dorită, am luat vasul de pe foc. L-am pus imediat în borcane pe care le-am închis ermetic. După ce se răceşte, îl putem consuma cu mare angajament 🙂  
Note:
Cantitatea de zahăr nu e bătută în cuie. Gustăm sosul, în timpul fierberii, şi, dacă îl dorim mai dulce, mai adăugăm zahăr.
Eu nu strecor niciodată sosurile şi piureurile din fructe de pădure, pentru că îmi place mult efectul vizual pe care îl dau sâmbureii în compoziţie, mai ales la zmeură. În plus, seminţele de zmeură sunt bogate în vitamina E, carotenoizi (precursori ai vitaminei A), acizi graşi esenţiali Omega 3 şi Omega 6 şi au proprietăţi antooxidante. E drept că prelucrarea termică le mai scade efectele. Însă cine nu doreşte să consume seminţele, poate să le strecoare, după blenduire, înainte de a pune sosul pe foc.

 

 
 
 
 
 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?