.Fondant facut in casa simplu si gustos pasta de zahar homemade cel mai bun fondant
ATENŢIE! CONŢINUT ORIGINAL, PROTEJAT DE DREPTUL DE AUTOR CONFORM LEGII 8/1996. NU COPIAŢI POZELE ŞI NU REPRODUCEŢI TEXTUL PE SITURI, BLOGURI SAU REŢELE SOCIALE. NU UTILIZAŢI CONŢINUTUL ÎN SCOP COMERCIAL.
Fondant facut in casa simplu si gustos by Simona Callas
E dulce; se comportă ca plastilina; poate fi (şi chiar este) folosită în cofetărie atât pentru a îmbrăca torturi, cât şi pentru a modela figurine sau flori comestibile. Se găseşte şi de-a gata; dar fiindcă e destul de scumpă, mulţi cofetari (chiar şi cofetăriile) preferă să şi-o producă singuri. Ingredientele necesare sunt puţine şi la îndemână. Nu necesită abilităţi extraordinare; orice gospodină ştie să amestece şi să frământe. Poate fi păstrată până la 2-3 luni în frigider şi mult mai mult în congelator. Eu m-am îndrăgostit de pasta de zahăr. Reteta am gasit-o aici (link), am exersat de cateva ori cu cantitatile si ingrediente pana cand am obtinut ceea ce va prezint acum. Când am folosit-o prima oară nu aveam niciun instrument dintre cele care de obicei nu lipsesc din sertarul celor care lucrează cu aşa ceva. Cu sucitorul obişnuit pentru aluaturi, un decupător în formă de floare şi un cuţitaş, se pot face extrem de multe. Pasta de zahăr e un produs flexibil, generos şi extraordinar de aspectuos.
Fondant facut in casa simplu si gustos
Este cel mai bun fondant; pentru că e foarte maleabil; poate fi folosit şi pentru îmbrăcat torturi şi pentru modelat figurine, inclusiv pentru flori de zahăr. În plus este extraordinar de gustos. În general fondantul de pe torturi se aruncă; nu e bun la gust; e dulce şi atât; uneori cu un pronunţat gust de gelatină, fără aromă, fără savoare. Nu e nimic mai mult decât o pastă anostă cu care se îmbracă tortul. Fondantul meu este gustos; e părerea unanimă a tuturor celor care l-au testat; şi de aceea nu am de gând să renunţ la această reţetă. Prefer să folosesc în continuare marshmallows (ele se pot face şi în casă); pentru că sunt comode şi delicioase. Sucul de lămâie pe care eu îl adaug la prepararea fondantului contrabalansează perfect gustul dulce – în mod clar este ceea ce face ca fondantul meu să fie savurat şi de adulţi deopotrivă cu cei mici. Cât despre textură, se vede din poze că acest fondant se întinde perfect, fără cute, fară crăpături; e neted şi fin. Nu prezintă denivelări inestetice, nici aspectul de piele de elefant sau cel transpirat şi lipicios pe care le-am văzut la multe torturi, inclusiv făcute în cofetării – de la care îndrăznesc totuşi să am mai multe pretenţii decât de la o „tortăreasă” oarecare fără prea multe cunoştinţe în domeniu şi fără simţ estetic. |
Ingrediente Fondant facut in casa simplu si gustos
• 300 g marshmallows (bezele moi, se găsesc la orice hypermarket)
• 500 g zahăr pudră cat mai fin (aproximativ, dar e bine să avem şi de rezervă)
• sucul de la o lămâie mică www.simonacallas.com
• 20-30 g amidon
• câteva linguri de ulei
Preparare Fondant facut in casa simplu si gustos
Într-un bol/castron încăpător se pun 250-300 g zahăr pudră, cernut împreună cu 1 lingură de amidon;. şi se face o adâncitură în mijloc. marshmallows
Se ia un vas termorezistent (eu prefer unul din plastic) şi se unge cu ulei pe interior. Se pun înăuntru bezelele, se toarna peste ele sucul de lămâie şi se introduc la microunde, pentru 1 minut. www.simonacallas.com Se scoate vasul, se amesteca bezelele cu o lingură/spatulă unsă cu ulei, apoi se introduce din nou la microunde, tot pentru un minut.
Se ia un vas termorezistent (eu prefer unul din plastic) şi se unge cu ulei pe interior. Se pun înăuntru bezelele, se toarna peste ele sucul de lămâie şi se introduc la microunde, pentru 1 minut. www.simonacallas.com Se scoate vasul, se amesteca bezelele cu o lingură/spatulă unsă cu ulei, apoi se introduce din nou la microunde, tot pentru un minut.
***
Operaţiunea trebuie repetată de 3-4 ori, până când bezelele îşi măresc mult volumul şi devin moi şi spumoase iar, amestecând cu lingura (unsă cu ulei), devin o pastă omogenă. Se răstoarna această pastă în adâncitura făcută în zahărul pudră. şi se amesteca, până când se încorporeaza zahărul şi pasta devine mai bine legată. www.simonacallas.com În acest moment se răstoarnă pasta pe masa unsă cu ulei şi se frământă. Din când în când se pudrează masa cu zahăr, alternând cu amidon;. şi se continuă frământarea până când pasta devine fermă şi nelipicioasă.
Cantitatea de zahăr variază, uneori intră mai puţin de 500 g, alteori mai mult. Se unge pasta de zahăr cu putin ulei,. se înfăşoara în folie alimentară şi se pune deoparte (la frigider sau in camara) pentru minim o oră (cel mai bine până a doua zi). După acest interval, este gata de a fi folosită.
Note: Fondant facut in casa simplu si gustos
• Se recomandă ca uleiul să fie unul cu gust neutru sau cu un gust delicat. şi care se pretează la dulciuri (adică nu de măsline sau de porumb, care au arome puternice). Eu folosesc de obicei ulei de palmier sau de sâmburi de struguri;. sunt OK şi cel de floarea soarelui sau de rapiţă. De data asta am avut ulei de cocos şi am vrut să dau aromă de cocos pastei de zahăr.
• Uleiul de cocos, la fel ca şi cel de palmier, se solidifică atunci când este expus la lumină. De aceea, pentru a-l putea folosi la prepararea pastei de zahăr, trebuie încălzit, ca să redevină lichid. www.simonacallas.com
***
• Pasta de zahăr se păstrează la loc răcoros (în frigider sau în cămară), înfăşurată bine în folie alimentară (sau, şi mai bine, pusă în pungi sigilate), pentru a nu împrumuta mirosuri şi pentru a nu se usca.
• Pasta de zahăr se colorează cel mai bine cu coloranţi sub formă de gel. Coloranţii solizi se recomandă să fie adăugaţi, imediat după ce s-au topit bezelele (atunci se dizolvă cel mai bine). Coloranţii lichizi modifică structura pastei de zahăr şi o fac sfărâmicioasă. www.simonacallas.com
• Pasta de zahăr se unge cu puţin ulei, se înfăşoară etanş în folie alimentară de plastic,. se pune într-o casoletă cu capac şi păstrează la loc întunecos şi răcoros, până la câteva săptămâni. Eu le ţin într-o cutie din carton, în cămară. Trebuie ferită de lumină mai ales pasta colorată, pentru că se decolorează.
Minunat ti-a iesit.O sa incerc s-o prepar si eu.Am facut mai demult dar nu prea mi-a placut ce mi-a iesit.
Bună Simona fac și eu rețeta ta de pasta dar figurinele nu se întăresc de și am pus mai mult amidon decât ai scris tu și transpiră foarte tare când îmbrac tortul și nu știu de ce aștept un răspuns dacă o să dorești mulțumesc
Probabil este umezeala mare in aer. Mai framanta cu amidon fondantul pentru figurine, iar pe tort pudreaza cu amidon, el va absorbi umezeala.
Bună Simona. Dacă am marsmalow din acelea pt grătar, le pot folosi??
Da. Eu chiar le prefer pe acelea, ca sunt albe. Doar sa ai grija sa fie proaspete, pentru ca altminteri nu se topesc.
Foarte buna pasta! Numai rețeta asta am folosit, nu am cumpărat niciodată. Mulțumesc!
Dia, stiu ca sunt multe retete pe internet. Eu am avut norocul sa o gasesc pe asta din prima si nu am avut niciodata probleme cu pasta de zahar. Diferenta este ca, fata de reteta originala, care folosea apa, eu pun suc de lamaie, si gustul e mult mai bun 🙂 Poti sa incerci cu o cantitate mai mica, sa vezi cum merge si, daca ceva nu iese cum trebuie, dezbatem impreuna problema, bine? 🙂
Buna!! Ca sa imbrac 3 torturi respectiv 28 24 20 diametru cata pasta de zahar trebuie sa fac? Cantitatea voastra pentru cat ajunge? Inca o intreb are., nu am cuptor microunde la dispozitie, pot sa pun intr-o cratita pe foc? Multumesc frumos si felicitarile mele pentru minunatii care le faceti
Ce colorant folosiți pt pasta de zahar ?
De unde îl cumpărați ?
Mersi Simona.Am sa vad in functie de cerinte.Am vazut ca lumea se cam fereste de pasta de zahar,se justifica doar cand ai indemanare de a face un decor deosebit cu ea.Eu nu prea am :))))
Imi place cum ti-a iesit si pare si foarte maleabil. Pentru figurine merge folosit? Cum se comporta? Merci
Eu o folosesc si pentru figurine. Se comporta foarte bine. La sectiunea "Portofoliu" gasesti exemple de figurine pe care le-am facut cu aceasta pasta de zahar.
https://simonacallas.com/p/portofoliu.html
Simona, multumim de reteta..e foarte buna si la gust(fata de cea traditionala) si cum se lucreaza imi place foarte mult..doar ca am o intrebare: am facut cativa trandafiri de proba si i-am lasat la temperatura camerei dar nu s-au intarir..i-am bagat apoi in frigider si s-au intarit putin dar tot se mai pot modela..ori la pasta traditionala daca se uscau(si o faceau repede) se rupea daca nu aveam grija mare..oi fi gresit undeva sau asa trebuie sa fie mai moale? si inca o intrebare: putem imbraca un tort inainte de a pune aceasta pasta de zahar cu ganache de ciocolata, adica totul e ok?nu se topeste sau altceva?multumesc mult
Pentru figurine sau flori, framanti pasta de zahar cu amidon (cam o lingura rasa de amidon la 100 g pasta de zahar), Amidonul o intareste si in acest fel, figurinele se vor usca mai repede. Pasta de zahar nu se aplica direct pe tort, intotdeauna el trebuie imbracat – ganache si crema de unt sunt cele mai bune. Frisca inmoaie pasta de zahar. De asemenea, daca imbraci tortul cu o zi inainte si il tii la frigider, sa pudrezi pasta de zahar cu amidon, in acest fel ea nu va transpira si nu va deveni lipicioasa. Acestea sunt lucruri pe care le-am descoperit in timp, din practica si experienta.
multumesc mult pt sfaturi
Se poate picta pe aceasta pasta? Nu se prelinge(intinde) culoarea?
Scuza-ma, abia acum am vazut ca nu ti-am raspuns. Orice pasta de zahar se poate picta.
buna,vreau sa-i fac fetitei mele un tort pe care sa-l imbrac in pasta de zahar si as vrea sa te intreb daca pot folosi zahar pudra facut de mine.Multumesc pt tot ceea ce faci si pt faptul ca impartaseseti cu noi !
Sigur ca poti, dar sper sa ai o rasnita mare, pentru ca iti trebuie mult zahar. Si sa mai pui o lingura in plus de amidon. Amidonul este necesar pentru ca absoarbe umezeala si astfel pasta de zahar nu va transpira cand pui tortul la rece.
Buna Simona,
te-am descoperit si sunt foarte incantata. Spune-mi te rog, pentru ca am vazut mai sus ca exista riscul de a transpira pasta, cand este indicat sa imbraci tortul? In aceeasi zi, dupa ce se intareste crema de unt? Sau si a doua zi daca pudrezi cu amidon? Multumesc.
Nu conteaza cand imbraci tortul. Pasta se umezeste daca ai condens in frigider – sau daca este umiditatea foarte mare in atmosfera (la noi, pe litoral, se intampla des asta). O solutie care previne (sau macar atenueaza) acest inconvenient este ca, atunci cand intinzi pasta de zahar pe masa de lucru in vederea imbracarii tortului, sa pudrezi blatul, fondantul (si sucitorul) cu amidon, nu cu zahar pudra. Am descoperit ca amidonul este extrem de eficient impotriva umezelii.
Multumesc din suflet!
Simona, imi place foarte mult pasta aceasta..dar asa rau transpira..am pudrat-o si cu amidon 😯 …
Florinela, daca transpira inseamna ca nu are destul amidon in compozitie. Sau ai pus frisca/mousse sub pasta.
Buna Simona, vreau sa stiu daca folosesti la toate torturile tale pasta hand made, si mai ales la ultimul tort bust care este extrem de delicat si reusit ??
Nu am folosit niciodata alta pasta decat cea preparata dupa reteta de aici 🙂
Buna Simona,
Superb blogul tau si retele sunt dementiale 😀 ,am si eu 2 intrebari la reteta de fondant, marshmallow se pot topi si pe baie de abur? Iar daca zaharul pudra e din comet, se mai adauga amidon?multumesc anticipat
Da, marshmallows se pot topi si pe baie de aburi, doar ca dureaza un pic mai mult. Sa ai grija ca fundul vasului in care pui bezelele sa nu atinga apa care fierbe dedesubt. Iata aici detalii ilustrate: https://www.wikihow.com/Melt-Marshmallows
Si da, se adauga amidon, chiar daca zaharul pudra e din comert, pentru ca amidonul absoarbe umezeala din fondant si in plus il face fin, catifelat si ii confera elasticitatea necesara pentru a-l putea intinde frumos. Pentru figurine si flori, se foloseste chiar un pic mai mult amidon, care ajuta la uscarea mai rapida a fondantului (astfel se intareste mai repede si isi pastreaza forma). Multumesc frumos pentru aprecieri si spor la treaba!
:Heart: 🙂
Azi am facut o incercare, dar din pacate a esuat, nu a fost atenta ca cutia de Zahar pudra are doar 250 grame,asa ca reiau luni operatiunea, dar pana atunci mai am intrebari,in momentul in care topesc marshmallows-urile la microunde lasa ca o zeama pe fundul castronului, e normal? Am cumparat marshmallows albe dar la microunde la a-3-a tura au inceput sa se faca catre crem. …ca si cum s-ar coace, e prea puternica gradatia la microunde?multumesc de ajutor in avans :*
Cum adica a esuat? Daca nu ti-a ajuns zaharul, nu e nicio problema. Lasi pasta in vasul in care ai amestecat, o acoperi cu folie si te duci sa cumperi zahar. Da, e normal acel lichid de la fundul vasului, este apa (sau sucul de lamaie) pe care ai pus-o la inceput peste marshmallows. Tot ce trebuie este sa prinzi momentul cand marshmalows s-au umflat si sunt foarte moi, aproape ca o spuma. Ele se umfla foarte mult cand sunt incalzite. Nu trebuie sa isi modifice culoarea. Le tii la microunde cate 7-10 secunde, apoi deschizi sa le verifici, amesteci putin in ele cu o lingura unsa cu ulei si le pui iar la micropunde pentru alte 5 secunde si tot asa pana cand sunt gata. Eu le topesc la temperatura mare, nu conteaza, atat timp cat le verifici periodic.
Multumesc de clarificari 😉 ,imi era imposibil sa imi procur Zahar ca sa completez,asa ca refac operatiunea saptamana asta 🙂 ,dar cu toate materialele necesare .Revin cu impresii de final
A2a oara zic eu ca a iesit 🙂 ,cu cat timp inainte sa o pun pe tort trebuie sa o scot din frigider,sambata as vrea sa imbrac tortul,pentru duminica dupa amiaza am nevoie de el dar il imbrac de sambata
Felicitari! (y) O scoti din frigider atunci cand trebuie sa o pui pe tort. O framanti pe masa curata pe care pudrezi un strat foarte fin de zahar pudra. Pasta de zahar se intareste in frigider, dar in timpul framantarii se va inmuia si va redeveni elastica.
Si ca de obicei cum eu sunt sucita ,si m-am hotarat ca imi trebuie albastra, pot adauga acum colorant gel in ea sau e prea tarziu? 🙄
Sigur ca da. Eu colorez pasta de zahar atunci cand am nevoie de ea. In felul acesta, pot sa controlez nuanta.
Am terminat si tortul,a iesit bine pt prima incercare zic eu,in schimb ce am observat e ca la prima tura de pasta de zahar,pasta a fost mai moale,mai maleabila, in schimb la a2a a fost mai tare,si nu imi dau seama unde am gresit…de ce prima a iesit moale si a2a tare….
Amidonul intareste, probabil ca zaharul a fost cauza. Eu am mereu probleme cu zaharul, nu e de buna calitate si se modifica textura de la un lot la altul, la aceeasi marca, pentru ca asa e in economia de
kkopiata 🙂 Daca e doar mai tare, poti sa il incalzesti cateva secunde la microunde si redevine maleabil.L-am incalzit dar tot nu a avut aceasi textura placuta ca primul,vad data viitoare 😉 ,multumesc pentru ajutor si promptitudine si mai asteptam retete magnifice 😀
Buna Simona, te rog sa ma ajuti cu un sfat, cu o reteta de ganache de imbracat tortul inainte de a pune fondantul pe el….eu foloseam tehnica cu foi de pandispan si apoi puneam fondantul , insa am incercat sa pun si ganache de cioco, insa nu mia placut ca nu sa intarit si cand l-am scos din frigider s-a inmuiat ganach-ul 🙁 , retea mea era urmatoarea : 200 gr cioco (52%) + 300 gr frisca.nu stiu unde am gresit ?!? Multumesc ptr reteta minunata de fondan, a iesit SUPERR !!
Camy, ai pus prea multa frisca. Ganache pentru imbracat tortul inainte de a pune fondant trebuie sa contina frisca in cantitate cel mult egala cu ciocolata (in zilele caniculare eu pun chiar mai putina ciocolata decat frisca – ex. 200 g ciocolata si 100-150 g frisca). Si nu il bati. Doar amesteci frisca si ciocolata pana se omogenizeaza.
Iti multumesc frumos Simona, esti adorabila si apreciez faptul ca ne impartasesti si noua din reusitele tale. Tocmai azi realizez un tort cu tema pescari si voi incerca metoda ta (crema ganache), am facut si fondantul insa de data acesta o parte din el l-am folosit ptr glazurarea unor marturii din turta dulce si am constat ca atunci cand il intind chiar daca pun in stat de amidon pe plansa de lucru mi se lipeste….off , stiu ca imi trebuie exerienta…. 😳
Te pup Dulce 😉
Ca sa lipesti fondantul de biscuiti ii ungi cu un strat foarte subtire de crema sau gem.
upss…. am uitat ceva, ce frisca folosesti ???
Nu am o preferinta anume. Am folosit Zuzu, Dorna, Olympus. Am auzit ca si Pilos e buna dar nu am folosit inca.
Multam ! :*, daca am acordul tau pot sa prezit 2 tortulete realizate din pasta de zahar spusa de tine pe fb ;), suntem prietene :*
Bună! Se poate face cumva și fără microunde? Nu am. 😀
Se poate si la bain-marie.
!
Minunata reteta ta Simona :)! Tocmai am facut fondantul pentru a imbraca un tort cu mousse de ciocolata, insa nu stiu ce ar fi mai ok sa folosesc inainte: ganache sau foi de rulada? Ma poti ajuta cu un sfat?
Pe un tort de mousse, cel mai bine ar fi sa il imbraci cu foi de rulada pe care sa la ungi cu putin ganache inainte sa aplici fondantul. Daca tortul nu e foarte inalt, poti sa il imbraci direct in ganache – dar sa fie un ganache care sa se intareasca bine la rece
Draga Simona daca nu am microunde, cum pot topi marsmalow?
Le poti topi la bain-marie.
Buna Simona. O intrebare as avea. De ceva timp cand intind pasta de zahar facuta dupa reteta ta mi se intampla sa faca bule si cand continui sa o intind acele bule se sparg si raman gropite in pasta. Nu stiu ce fac rau. Au fost cateva dati cand era perfecta dar acum nu imi iese fina nicidecum. O reiau si iar o intind dar nu inteleg de face bule. Te rog daca poti sa ma ajuti cu un sfat. Multumesc. Esti o maestra
Da, se mai intampla sa apara bule de aer. Sa ai un ac la indemana si, atunci cand vezi ca apar in timp ce intinzi fondantul, le intepi cu acul (introduci acul in unghi de circa 30 grade, nu perpendicular), apoi treci cu sucitorul peste fondant si bulele dispar. Daca le obsevi dupa ce aplici fondantul pe tort, le intepi usor, in acelasi fel, si netezesti fondantul cu nivelatorul sau cu mana. Uite aici, la minutul 4:49: https://www.youtube.com/watch?v=eQT0k7kR2_U
Buna ziua,imi spuneti va rog dacă fac un tort cu crema de mascarpone +frisca pot sa il îmbrac cu acest fondant?multumesc pentru reteta.:*
Buna ziua,care este colorantul gel ? Ce marca folositi ? Se gaseste in supermarket? Va multumesc
Am Incercat mai multe marci si m-am oprit la colorantii Americolor. Mi se par cei mai buni. Se gasesc de cumparat pe internet. Sunt mai multe situri care vand.
Buna ziua, din cantitatile mentionate in reteta, ce cant de fondant rezulta? Multumesc
Si imi puteti dao reteta de crema de unt pt imbracatul tortului? Multumesc din nou.
Gasesti in blogul meu, la sectiunea „Torturi fondant”, mai multe variante de crema
Si imi spuneti va rog si ce cantitate de fondat iese din reteta data mai sus? Multumesc
Buna ziua
Am incercat reteta de fondant, 300g bezelr, amidon, zahar pudra.etc dar a iesit O Catastrofa, pasta este foarte lipicioasa,
Cum se face, ca am respectat instructiunile????????
Acelasi lucru am pățit și eu !
Bună Simona am și eu o întrebare înainte sa îmbraci cu pasta de zahar un tort spre exemplu de ciocolata trebuie sa îl ungi cu ceva ? Sa nu cada pasta de pe el mulțumesc ????????????????????????
Bună. Vroiam sa va întreb dacă vreau sa fac un tort cu mousse, se poate imbraca in fondant? Mulțumesc frumos
Mousse-ul nu trebuie sa vina in contact direct cu pasta de fondant, pentru ca o topeste. Eu am acoperit cu fondant un tort cu mousse, poti vedea detalii aici: Tort de absolvire cu crema diplomat
Buna, as vrea sa aplic pasta aceasta de zahar pe turta dulce, marturii pe care le facem cadou finutei noastre. Nu sunt experta si am tot vazut ca orice pasta de zahar se aplica pe torturi dupa ce se inveleste in cema de unt. E acelasi principiu pentru orice pasta de zahar aplicata pe biscuiti? In ce consta crema aceea de unt? Am vazut la un moment dat ca merge si cu gem?
Poti sa pensulezi cu putina apa pasta de zahar si apoi sa o aplici pe biscuiti. Se lipeste foarte bine.
cum lipesti figurinel ?
Ce colorat folosiți pt pasta de zahar?
De unde îl cumpărați ?
Mulțumesc !
Coloranti gel Americolor – mi se par cei mai buni.
Buna! Te rog mult ajuta-ma cu un sfat. As vrea sa pun pe un tort un icing sheet topper (din cele imprimate) Tortul va fi imbracat in buttercream. Eu ma gandeam ca sa decupez doar o bucata de pasta de zahar, de dimensiunea topperului (care este mai mic decat suprafata tortului) si sa aplic pasta de zahar pe tort, iar apoi sa pun pe ea topperul.
Crezi ca este bine?
Sau este mai bine sa nu pun buttercream pe portiunea din suprafata unde voi pune pasta de zahar si in schimb acolo, pe acea portiune sa pun doar un strat de unt?
Te rog scuza-ma pentru povestea asta incalcita dar sper ca intelegi tu ce vreau sa zic.
Multumesc anticipat!
Pai buttercream, inseamna crema de unt. Poti sa aplici pasta de zahar peste ea fara probleme. La fel si topperul.
[…] g fondant (pastă de zahăr) […]
[…] de cremă. Tortul se îmbracă în cremă şi se nivelează. Se decorează cu flori handmade din fondant preparate cu o zi înainte. […]
[…] o glazura catifea alba. Am decorat cu fulgi de nea facut din pasta de zahar bleu (gasiti reteta aici) si perlute de zahar argintii, care impreuna cu glazura alba dau un accent diafan acestui tort […]
[…] si am facut decorul este facut in casa – reteta celui mai gustos fondant o gasiti aici: Fondant facut acasa (link).Dacă apreciaţi reţetele mele, vă rog să urmăriţi pagina mea de facebook Simonacallas, […]
Foarte,foarte buna reteta,am facut-o si mi-a iesit perfect din prima.Multumesc
Bună,am făcut dupa rețetă însă a ieșit galbenă (erau galben cu alb) (nu am găsit albe) iar eu aveam nevoie de albastru, întrebarea este dacă pot să o transform in fondant pentru glazură pentru altceva,ca sa nu îl arunc. Mulțumesc
[…] Bunny Cupcakes O reteta de cupcakes cu ciocolata si alune de padure, pufoase si delicioase, o gasiti aici (link).Pentru varianta cu lamaie si merisoare (sau alte fructe), gasiti o reteta simpla si gustoasa aici (link). Decorul este facut din pasta de zahar facuta in casa – mult mai gustoasa decat cea din comert – gasiti reteta aici (link). […]